Apache NiFi

Digitalisaation myötä käsiteltävän datan määrä on kasvanut, mutta usein se on pirstaloitunut erilaisiin keskenään yhteen­sopi­mat­tomiin järjestelmiin. Apache NiFi ratkaisee tämän ongelman. NiFillä data siirtyy nopeasti ja auto­maattisesti järjes­tel­miesi välillä. Ja toisin kuin käsin tietoja kopioitaessa, NiFillä ei pelkästään siirrä tietueita, vaan myös yhdistää niitä – näin turhia kaksois­kappaleita ei luoda.

Apache NiFin suurimpia hyötyjä ovat hyvä skaalautuvuus, reaaliaikainen tiedonsiirto, selkeä graafinen käyttöliittymä ja vankka tietoturva. Apache NiFi on suunniteltu skaalautumaan helposti pienistä yhden palvelimen asennuksista aina suuriin klustereihin. Tämän ansiosta se soveltuu hyvin monenlaisiin ympäristöihin ja käyttö­tapauksiin, joissa siirrettävien tietojen määrä voi vaihdella.

Apache NiFi kykenee synkroinoimaan tietoja reaaliaikaisesti järjestelmien välillä sen mukaan kun tietoja muokataan yhdessä järjestelmässä, tai sitä voidaan käyttää ajastettuihin massa-ajoihin, joissa tiedot siirretään ajastetusti järjestelmien välillä vaikkapa joka yö. Apache NiFissä tiedonsiirto rakennetaan graafisella käyttö­liittymällä vuokaavioksi, josta on helppo nähdä, miten data kulkee järjestelmästä toiseen ja mitä sille tehdään siirron aikana. Epäonnistuneet siirrot erottuvat selkeästi siinä vaiheessa siirtoa kun virheet ovat tapahtuneet, jolloin vikojen korjaus on nopeampaa ja vian­sieto­kyky on parempi.

Tietoturvan osalta Apache NiFissä on suoraan tuki ns. multitenant-tyyppiselle käyttäjän­hallinnalle. Sisään­kirjautuminen voi tapahtua ulkoisen järjestelmän käyttäjä­tunnuksilla, kuten LDAP:lla tai Kerberoksella, tai paikallisilla käyttäjä­tunnuksilla. Jokaiselle käyttäjä­tunnukselle voidaan antaa sopivat oikeudet niihin osiin tiedonsiirtoa, kuin kyseinen käyttäjä tarvitsee.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!