Kertakirjautuminen – kirjaudu kaikkiin järjestelmiisi kerralla

Single Sign-On (SSO) on ratkaisu, joka mahdollistaa kirjautumisen kaikkiin haluttuihin tietojärjestelmiin samalla kertaa. Kun tietojärjestelmät on liitetty toisiinsa esimerkiksi integraatioprojektin kautta, riittää yksi kirjautumiskerta kirjaamaan käyttäjän kaikkiin liitettyihin tietojärjestelmiin.

Yrityksissä ja organisaatioissa kertakirjautuminen säästää resursseja ajallisesti ja tuo mutkattomuutta ja sujuvuutta työskentelyyn. Todennäköisyys vastoinkäymisiin salasanojen kanssa pienenee huomattavasti, kun salasanoja ei tarvitse olla useita. Kertakirjautuminen on myös panostus järjestelmien tietoturvallisuuteen, kun eri salasanojen muistamisen kanssa ei enää tarvitse taktikoida.

SSO:ssa käyttäjätunnuksia ja salasanoja hallinnoidaan keskitetysti yhdessä paikassa. Halutuista ominaisuuksista riippuen toteutus tehdään joko Shibboleth- tai Kerberos-toteutuksena tai näiden yhdistelmänä. Shibboleth mahdollistaa SAML2 (Security Assertion Markup Language) tukensa ansiosta liittymiset luottamusverkostoihin, esimerkiksi suomalaisiin Hakaan ja Virtuun. Palveluidemme avulla on mahdollista liittyä myös kansainvälisiin luottamusverkostoihin, kuten eduGAIN.

Täältä löytyy lisätietoa Shibbolethin IdP 4 -versiosta.

weight: 
5