PostgreSQL 8.3 julkaistu

Viime aikoina on tapahtunut paljon: Sun osti MySQL:n, Nokia teki julkisen ostotarjouksen Trolltechistä, ja taistelu Yahoosta on alkanut. Yahoo käyttää paljon avoimen lähdekoodin ratkaisuita ja on myös merkittävä avoimen lähdekoodin tukija kehitysresurssien mielessä. Näin Yahoon tulevaisuudella on myös jonkin verran merkitystä joillekin avoimen lähdekoodin projekteille lyhyellä tähtäimellä. Mikäli Yahoo päätyy Microsoftin käsiin, niin tämä on tuhannen taalan paikka MS:lle, mutta myös mahdollisuus hävitä paljon.

Kaiken tämän keskellä tuntuu ehkä pieneltä, mutta PostgreSQL:sta on julkaistu versio 8.3. PostgreSQL on MySQL:n rinnalla toinen merkittävä SQL-relaatiotietokanta. Monet muut tietokannat, sekä kaupalliset että avoimet, ovat saaneet vaikutteita Ingres-, Postgres- ja PostgreSQL-projekteista. Monia nykyaikaisten tietokantojen ominaisuuksista on kehitty näiden projektien sateenvarjon alla.

Sun on ollut hyvä tukija PostgreSQL-projektille tällä vuosikymmenellä. Saa nähdä, mitä vaikutuksia Sunin MySQL-kaupalla on tälle yhteistyölle sekä projektiin päin että Sunin asiakkaiden suhteen.

Mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia 8.3:ssa on mm. full text -hakukoneiston integrointi tietokannan ytimeen ja XML-tuki.

PostgreSQL 8.3 Press Kit
PostgreSQL 8.3 Features