CRM ja tietoturva

Pilvipalveluissa toimivat Software as a service -tyyppiset ohjelmistot luovat asiakkuudenhallintaan reaaliaikaista joustavuutta ja tehokkuutta. Itse järjestelmän ylläpidon hoitaa palveluntarjoaja, mikä vapauttaa merkittävän määrän resursseja ja auttaa käyttäjiä keskittymään olennaiseen, itse asiakkuudenhallintaan. Organisaation ulkopuolelta ylläpidettyjen luottamuksellista asiakastietoa sisältävien CRM-järjestelmien kohdalla on kuitenkin esitetty myös kysymyksiä tietoturvaan liittyen - kun suoria yhteystietoja ja liikesalaisuuksia kirjataan järjestelmään, joka teoriassa sijaitsee muualla, voidaanko täysin luottaa siihen että kaikki data pysyy käyttäjän kontrollissa? Onko olemassa suojamekanismeja, jotka estävät kolmansien osapuolien pääsyn palveluntarjoajan pilveen? Voidaanko jollakin tavalla taukoamatta valvoa, että saman organisaation työntekijät eivät pääse käsiksi heille kuulumattomaan asiakastietoon? Kysymykset ovat oikeutettuja lähivuosina IT-maailmassa ilmenneiden tietovuotouutisointien vuoksi. 

 

SugarCRM on halunnut vastata ajankohtaiseen aiheeseen korostamalla järjestelmänsä turvallisuutta. Tietoturva on taattu monien huolella toteutettujen suojakerroksien avulla. Fyysinen datakeskus, jossa järjestelmän ylläpito tapahtuu keskitetysti, on suojattu mittavilla toimenpiteillä - käytössä on vartioinnin lisäksi muun muassa videovalvonta, liikkeentunnistimet ja kaikenkattava hälytysjärjestelmä. Ohjelmistoon taas kuuluu useissa kerroksissa toimiva huolellinen käyttäjätunnistus, ohittamattomia salauksia sekä useita palomuureja. SugarCRM:n käyttäjiin lukeutuu myös terveysalan organisaatioita, ja potilastietojen pysyminen salassa on jo lainkin puitteissa välttämätöntä. Käyttäjien datan suojaaminen on SugarCRM:lle ehdottomuus, ja siihen on alusta asti asetettu paljon resursseja. 

 

Lue lisää aiheesta SugarCRM-blogista:

Thinking About SaaS Risks – Part 2: The Dangers of Non-Compliance

Thinking About SaaS Risks – Part 3: IT issues are not just IT issues

 

Jos pohdit pilvipalvelun ja asiakkuudenhallinnan yhteydessä tietoturva-aiheita, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme, miksi Sugar on kaikin puolin paras CRM-valinta - myös tietoturvan kannalta.