Nextcloud

Nextcloud on selainpohjainen yhteistyöalusta, joka korvaa helposti Office 365:n tai Google Driven organisaation käytössä. Nextcloud yhdistää yhdelle alustalle yrityksen dokumentit, kalenterit, sähköpostin ja videoneuvottelut turvallisesti suoraan organisaation omassa verkossa. Nextcloud soveltuu erityisesti organisaatioille, jotka haluavat täyden kontrollin omaan dataansa ja varmistaa datansa fyysisen sijainnin.

Nextcloud Files on Google Drivea tai OneDrivea vastaava tiedostojen jakopalvelu, joka sisältää selaimessa toimivan toimisto-ohjelmiston. Työntekijät voivat muokata dokumentteja yhdessä suoraan Nextcloudissa ja jakaa valmiin dokumentin suoraan vastaanottajille. Tiedostojen löytäminen on helppoa tagien ja tekstihaun avulla. Monipuolinen käyttöoikeuksien hallinta takaa pääsyn tiedostoihin oikeille henkilöille.

Nextcloud Talk huolehtii tiimin kommunikaatiosta chatilla ja videopuheluilla. Keskustelut on helppo jakaa ryhmiin tai luoda yksittäisen tiedoston tai projektin ympärille. Keskusteluihin voi kutsua mukaan myös ulkopuoliset yhteistyökumppanit tai asiakkaat. Videopuhelut käynnistyvät helposti ja mukaan voi kutsua koko tiimin.

Nextcloud Groupware tarjoaa kalenterin, osoitekirjan ja sähköpostin. Keskusteluja on helppo aloittaa kokoukseen kutsuttujen kesken ja kokouksen agendan voi liittää mukaan suoraan Nextcloudin tiedostoista. Sähköposti tunnistaa viesteistä automaattisesti tapahtumat ja ne on helppo lisätä kalenteriin.

Nexclout tarjoaa mobiiliapplikaation Androidille ja iOS:lle. Mobiiliapplikaatio tarjoaa täyden pääsyn Nextcloudin tiedostoihin, synkronoi kalenterin ja kontaktit sekä hoitaa videopuhelut ja keskustelut. Mobiiliapplikaation avulla on helppo skannata dokumentteja suoraan Nexcloudiin kännykän kameralla.

Nextcloud on avoimen lähdekoodin projekti. Nextcloudin voi hankkia luotetun toimittajan kautta tai pystyttää suoraan oman organisaation verkkoon itse. Nextcloudin voi hankkia valmiina pakettina avaimet käteen -periaattella tai räätälöidä oman organisaation tarpeisiin sopivan kokonaisuuden palvelun pystytyksestä ylläpitoon.

Lisätietoa löytyy osoitteesta: nextcloud.com