Mautic on avoimen lähdekoodin markkinointi­automaatio-ohjelmisto, joka huolehtii kokonaisvaltaisesti yrityksen markkinoinnista. Yksinkertaisen käyttöliittymän avulla on helppoa luoda monikanavaisia kampanjoita ja seurata niiden tuloksia. Tärkeimmät tiedot näkyvät suoraan etusivulla.

Mauticin etusivu on muokattavissa näyttämään tärkeimmät kuvaajat ja tiedot meneillään olevista kampanjoista ja yrityksen markkinoinnista. Mukaan saa niin tilastot syntyneistä kontakteista tai kontaktien sijainnista kartalla kuin kampanjakohtaiset tilastot avatuista viesteistä. Dashletit on helppo siirtää haluttuun järjestykseen tai säätää sopivan kokoisiksi.

Yksittäisen kontaktin aktiviteetit ja pisteet näkyvät helposti kontaktin tiedoista. Kontaktien segmentoinnin voi tehdä itse käsin tai automaattisesti sääntöjen avulla.

Kampanjan luonti on jaettu neljään yksinkertaiseen vaiheeseen. Aluksi lisätään järjestelmään kampanjan materiaalit, kuten kuvat tai dokumentit, sekä luodaan tarvittavat lomakkeet ja kampanjasivut. Tämä onnistuu helposti Mauticin editorilla valmiita pohjia käyttäen. Seuraavaksi valitaan kampanjan kohderyhmä valmiista segmenteistä sekä kampanjan lähetyskanava. Mautic osaa lähettää kampanjaviestit sähköpostilla, tekstiviestillä tai sosiaalisen median kautta. Lopulta määritellään kampanjan polku ja jatkotoimenpiteet kontaktin vastauksesta riippuen. Esimerkiksi kampanjasivulle tulleille kontakteille voidaan lähettää tekstiviesti tai sähköposti sen mukaan tiedetäänkö heidän puhelinnumeronsa vai sähköpostiosoitteensa.

Kampanjan tuloksia voi seurata Mauticin raportointitoiminnallisuudella. Raportteja voi laatia kokonaisuudesta tai kampanja- ja kanavakohtaisesti. Raporteilla saa sekä kuvaajia kampanjan trendeistä että tarkkoihin yksityiskohtiin pureutuvia listoja.

Mautic sisältää monia valmiita integraatioita. Integraatioiden avulla voi esimerkiksi synkronoida kontakteja asiakashallintaohjelmiston kanssa tai julkaista kampanjasivut suoraan yrityksen kotisivuille CMS-ohjelmistoon.

Lisätietoa löytyy osoitteesta: mautic.org