MariaDB-tietokannat

[MariaDB logo]
~

MariaDB on suosittu avoimen lähdekoodin tietokantaohjelmisto, joka perustuu MySQL-tietokantaohjelmiston avoimen lähdekoodin versioon.

MariaDB syntyi vuonna 2009 Oraclen hankittua oikeudet MySQL-ohjelmistoon ja MySQL-ohjelmiston avoimen version kehityksen ollessa epävarma. MariaDB-ohjelmiston perustaja on Michael ”Monty” Widenius, yksi MySQL-ohjelmiston alkuperäisistä perustajista. MariaDB asiakaslupaus on, pysyä avoimen lähdekoodin ohjelmistona eikä sisällä suljetun lähdekoodin osia, toisin kuin MySQL.

MariaDB sisältää useita parannuksia MySQL-ohjelmistoon nähden, säilyttäen kuitenkin hyvin korkean yhteensopivuuden olemassa olevien MySQL-tietokantojen kanssa. MariaDB sisältää useita nopeusparannuksia, uusia ominaisuuksia ja tietokantamoottoreita MySQL-ohjelmistoon nähden. Nopeusparannukset kohdistuvat erityisesti alikyselyihin, tietokantojen kahdennukseen ja useisiin samanaikaisiin yhteyksiin. Ominaisuuksien osalta MariaDB tukee kaikkia MySQL-ohjelmiston suljetun Enterprise 5.5 -version toiminnallisuuksia. Tarkemmin MariaDB-ohjelmiston eduista voi lukea osoitteessa MariaDBn omilta sivuilta, mariadb.com/kb/en/mariadb/mariadb-vs-mysql-features/.

~

MariaDB-ohjelmiston suurimmat edut ovat sen avoimuus, laaja kehittäjäyhteisö ja merkittävät käyttäjät, muun muassa maailmanlaajuiset käyttäjät esimerkiksi Wikipedia ja HP. Avoimuus ja laaja kehittäjäyhteisö tarjoavat kustannustehokkaan käyttöönoton ja ylläpidon, apua ongelmatilanteissa sekä ohjelmiston luotettavan jatkokehityksen. Euroopan investointipankki myönsi keväällä 2017 25 miljoonan euron rahoituksen MariaDB-ohjelmiston kehittämiseen.

OOSIS oy on suomalainen ohjelmistotalo, jolla on yli vuosikymmenen kokemus MySQL- ja sittemmin MariaDB-ohjelmistojen varaan rakennetuista web-sovelluksista ja integroinneista. Jos sinulla on mitään kysymyksiä tai tarpeita tietokantoihin liittyen, ota yhteyttä.

weight: 
12