Semanttinen haku

Onko oikeiden sähköpostien löytäminen hankalaa tai oletko yrittänyt muistella mitä sanaa, tai pahimmillaan taivutusmuotoa, siinä tärkeässä dokumentissa käytettiinkään? Tarkan tiedon löytäminen laajasta aineistosta on usein haastavaa, koska haukutoiminnot tekevät yksinkertaisia asiasanahakuja varsinaisten merkitysten etsimisen sijaan. Tämä on suuri osa OpenAI:n julkaiseman ChatGPT:n suosiota: ChatGPT tunnistaa ja vastaa sanojen merkitykseen ja kontekstiin eikä ainoastaan etsi sanoja aineistosta. Me OOSIS oy:llä voimme auttaa tuomaan saman älykkyyden tietojärjestelmänne hakuun semanttisten hakujen avulla. Tämän mahdollistavat Algolia Search ja Coveo Intelligent Search -ohjelmistot.

Semanttisessa haussa huomioidaan hakukyselyn merkitys ja konteksti pelkän hakusanojen etsimisen sijaan. Aineistosta etsitään paras vastaavuus siihen mitä käyttäjä tarkoittaa, eikä vain siihen mitä käyttäjä kirjoittaa. Tällä tavoin saadaan parempia tuloksia ja löydetään vastaavuuksia, jotka olisivat jääneet löytymättä perinteisillä hakumenetelmillä. Semanttisen haun idea on ymmärtää hakukyselyn tarkoitus ja yhdistää se tietoon, joka perustuu avainsanojen lisäksi niiden merkitykseen, sekä kontekstiin, jossa niitä käytetään. Tämä mahdollistaa myös luontevampien hakukyselyjen käytön, ja käyttäjät voivatkin tehdä hakunsa heille luontevaa tekstiä käyttäen. Lopulta tavoitteena on palauttaa ne tulokset, jotka parhaiten vastaavat käyttäjän todellista tarvetta.

Algolia Search ja Coveo Intelligent Search ovat johtavia semanttisen haun tuotteita, jotka käyttävät tekoälyä ja koneoppimista parempien hakutulosten tarjoamiseen. Molemmilla tuotteilla tuodaan semanttinen haku osaksi yrityksen intranettiä, verkkosivuja, mobiiliappia tai verkkokauppaa. Ne tarjoavat nopean ja henkilökohtaisen hakuelämyksen, joka tekee tietojen löytämisestä nopeaa ja helppoa. Algolia Search ja Coveo Intelligent Search tarjoavat nopean rajapinnan hakujen tekoon sekä valmiita käyttöliittymä­komponentteja ja ohjelmakirjastoja hakutoiminnon rakentamiseen. Molemmissa on hallintatyökaluja, jotka tarjoavat näkymän tehtyihin hakuihin ja mahdollistavat aineiston sekä hakujen optimoinnin parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Algolia Recommend ja Coveo Recommendations puolestaan ovat ohjelmistoja verkkokauppojen tuotesuositusten tarjontaan. Ne tarjoavat henkilökohtaisia suosituksia verkkokaupan asiakkaille perustuen heidän yksilöllisiin mieltymyksiinsä. Suositusjärjestelmä käyttää tekoälyä hakuhistorian ja ostohistorian analysointiin ja tekee näiden pohjalta tuote- ja sisältösuosituksia. Algolia Recommend ja Coveo Recommendations tarjoavat nopean ja tehokkaan tavan parantaa asiakastyytyväisyyttä ja lisätä verkkokaupan myyntiä tuotesuositusten avulla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!