MariaDB-tietokannat

MariaDB on tehokas ja luotettava tieto­kanta­ratkaisu, joka perustuu avoimen lähde­koodin teknologiaan. Se on syntynyt vuonna 2009, kun Oracle hankki oikeudet MySQL-ohjelmistoon ja sen avoimen version jatkuvuus tuli epävarmaksi. MariaDB:n perustaja on Michael ”Monty” Widenius, yksi MySQL-ohjelmiston alkuperäisistä perustajista. MariaDB:n asiakaslupauksena on pysyä avoimen lähdekoodin ohjelmistona ilman suljettua lähdekoodin osia, erottuen näin MySQL:stä.

MariaDB sisältää useita parannuksia MySQL-ohjelmistoon nähden, samalla säilyttäen korkean yhteensopivuuden olemassa olevien MySQL-tietokantojen kanssa. Se sisältää useita nopeus­parannuksia, uusia ominaisuuksia ja tietokanta­moottoreita MySQL-ohjelmistoon nähden. MariaDB:n nopeus­parannukset kohdistuvat erityisesti alikyselyihin, tieto­kantojen kahdennukseen ja useisiin samanaikaisiin yhteyksiin. Tarkemmin MariaDB-ohjelmiston eduista voi lukea osoitteessa MariaDB:n omilta sivuilta, mariadb.com/kb/en/mariadb/mariadb-vs-mysql-features/.

MariaDB:n avoimuus ja laaja kehittäjäyhteisö tarjoavat kustannus­tehokkaan käyttöönoton ja ylläpidon. Lisäksi MariaDB:llä on merkittäviä käyttäjiä, kuten Wikipedia, Google ja WordPress, ja suuria yritysrahoittajia, kuten Intel, Microsoft ja Alibaba Cloud. Keväällä 2017 Euroopan investointipankki myönsi 25 miljoonan euron rahoituksen MariaDB:n kehittämiseen.

OOSIS oy on suomalainen ohjelmistotalo, jolla on yli vuosikymmenen kokemus MySQL- ja sittemmin MariaDB-ohjelmistojen varaan rakennetuista web-sovelluksista ja integroinneista. Jos haluat parantaa tietokantasi hallintaa ja automatisoinnin tehokkuutta, ota yhteyttä ja kysy lisää MariaDB:stä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.